Konsertit ja esiintymiset

2018

26.1. klo 19 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4
KAARI-ENSEMBLEN JA MIESKUORO VALKIAN YHTEISKONSERTTI

Mieskuoro Valkia ja Kaari-ensemble konsertoivat yhdessä ja konsertin ohjelma koostuu ranskalaisesta, suomalaisesta ja baltialaisesta musiikista, säveltäjäniminä mm. Janequin, Poulenc, Marçot, Rautavaara, Komulainen, Tormis ja Vasks. Kuorot esiintyvät erikseen ja yhdessä; yhteisnumeroina kuullaan legendaariset Jean Sibeliuksen Rakastava ja Toivo Kuulan Keinutan kaikua.

Mieskuoro Valkiaa johtaa Chloé Dufresne ja Kaari-ensemblea Saara Aittakumpu.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €.


30.3. klo 15 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4, Helsinki
G.P. PERGOLESI: STABAT MATER

Kaari-ensemblen pääsiäisperinne jatkuu tänä vuonna, kun kuoro esittää jälleen iki-ihanan Giovanni Battista Pergolesin Stabat materin. Parin vuoden takaiseen tapaan teos kuullaan pitkäperjantaina Töölön kirkossa, Jeesuksen kuolinhetken hartauden yhteydessä. Teos on sävelletty kahdelle naissolistille ja continuolle, mutta duetto-osiin lisätään usein myös kuoro. Kaari-ensemblen upeassa tulkinnassa vuorottelevat koko kuoron ja solistien osuudet ja solisteina esiintyvät kuoron omat taitavat laulajat! Tervetuloa hiljentymään pitkäperjantaina Töölön kirkkoon.

Johtaa Saara Aittakumpu, urut Henri Hersta.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy


20.5. klo 16 Olaus Petrin kirkko, Minervankatu 6, Helsinki
HILDEGARD BINGENILÄINEN: ORDO VIRTUTUM

HILDEGARD BINGENILÄISEN Ordo Virtutum (Hyveiden näytelmä) on tiettävästi maailman vanhin kokonaan säilynyt musiikkinäytelmä. 1100-luvulla eläneen nunnan kirjoittama hyvän ja pahan taistelu on edelleen ajankohtainen. Ordo Virtutumia on esitetty Suomessa harvakseltaan, ja nyt siitä kuullaan konserttiversio.

Naiskamarikuoro Kaari-ensemblen vie Hildegardin musiikilliseen maailmaan vanhan musiikin spesialisti Aino Peltomaa, joka myös laulaa esityksissä itse. Muissa rooleissa ovat Eira Karlson ja Valter Maasalo. Esitys kestää noin tunnin.

LIPUT 20 € / 15 €
Ovelta ennen konserttia tai ennakkoon verkkokaupasta:
www.holvi.com/shop/kaariensemble

Tapahtuma facebookissa


17.11. klo 17 Helsingin Konservatorion konserttisali, Ruoholahdentori 6, Helsinki
JUHLAKONSERTTI – KAARI-ENSEMBLE 10 VUOTTA

Kaari-ensemble juhlii pyöreitä vuosiaan juhlakonsertin merkeissä marraskuussa. Konsertissa kuullaan valittuja kuoron suosikkiteoksia muun muassa Holstilta, Brahmsilta ja Tormisilta, sekä konserttia varten tilattu uusi teos Juhani Komulaiselta Aila Meriluodon teksteihin. Konsertissa soittavat myös harpisti Anni Kuusimäki sekä käyrätorvistit Inari Moilanen ja Paula Ernesaks.

Johtaa Saara Aittakumpu


JOULUKONSERTIT

17.12. klo 19
Oulunkylän kirkko, Teinintie 14
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €