Taiteellinen johto

Saara Aittakumpu

Taiteellinen johtaja

Saara Aittakumpu on helsinkiläinen kuoronjohtaja. Kaari-ensemblen lisäksi hän toimii taiteellisena johtajana Polyteknikkojen Kuorossa, mieskuoro Valkiassa ja lapsikuoro Galantessa. Aiemmin hän on johtanut mm. Savolaisen Osakunnan Laulajia ja Lahden Bach-kuoroa. Aittakumpu on toiminut kuoronjohdon opettajana ja kouluttajana useissa oppilaitoksissa ja kesäkursseilla, sekä kuoromestarina ooppera- ja oratorioproduktioissa. Hän myös tilaa ja kantaesittää kuoroineen ahkerasti nykymusiikkia.

Aittakumpu suoritti kuoronjohdon A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin vuonna 2007 valmistuen samalla musiikin maisteriksi. Itävallan Linzissä 2015 järjestetyssä 5th Int. Anton Bruckner -kuorokilpailussa hänet palkittiin Conductor Prize -erikoispalkinnolla. Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Aittakummun Vuoden kuoronjohtajaksi 2018.

Laura Salovaara

Konserttimestari

Sopraano Laura Salovaara valmistui laulunopettajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Ylemmän ammattikorkeakoulututkintonsa hän suoritti vuonna 2014 niin ikään Metropoliassa, missä hän tutki kuorosoinnin kehittämistä. Salovaara on laulanut Lumen Valossa (2006–2015) sekä Helsingin kamarikuorossa (2005–2010) ja Radion kamarikuorossa (2004–2005). Hän konsertoi säännöllisesti kamarimuusikkona ja solistina.

Laura Salovaara ja Saara Aittakumpu. Valokuva: Jukka Lariola.

Laura Salovaara ja Saara Aittakumpu. Valokuva: Jukka Lariola.