Kaari-ensemble

Kaari-ensemble on vuonna 2008 toimintansa aloittanut, sopraano- ja alttolaulajista koostuva korkeatasoinen kamarikuoro. Kaari-ensemblelle tunnuksenomaista on vahva ja värikylläinen sointi. Kuoron pääohjelmisto koostuu klassis-romanttisesta musiikista ja nykymusiikista. Kaari on myös tilannut ja kantaesittänyt uutta musiikkia, mm. Mikko Sidoroffilta, Juhani Komulaiselta, Tapio Tuomelalta ja Jennah Vainiolta. Kaari-ensemblea johtaa kuoronjohtaja Julia Lainema.

Kaari-ensemble on voittanut naiskuorosarjan Anton Bruckner -kuorokilpailussa Itävallan Linzissä vuonna 2015 ja sijoittunut hopealle Grand Prix of Nations -kilpailussa Berliinissä vuonna 2017. Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa Kaari-ensemble on saavuttanut kahdesti kultaleimatason. Suomen Naiskuoroliitto valitsi Kaari-ensemblen Vuoden kuoroksi 2017. Vuonna 2020 Kaari-ensemble osallistui Erik Fordell Grand Prix -kuorokilpailun finaaliin ja julkaisi ensimmäisen levynsä Lasimaalaus.

Kuoro harjoittelee keskiviikkoiltaisin Malmilla Helsingissä.

Kaari-ensemble är det senaste stjärnskottet på vår allt klarare strålande damkörshimmel (...) klangen kunde faktiskt liknas vid ett lagom mognat, mustigt vin (...) röstsammansättningen föreföll i det närmaste optimal (...) Man rodde tekniskt utan problem iland samtliga satsmässiga knäppigheter och musicerandet gav överlag ett tillika avslappanat och emotionellt engagerat intryck (...) Saara Aittakumpu hade gjort ett ypperligt jobb med sina damer.

Musiikkikriitikko Mats Liljeroos Kaari-ensemblen Lasimaalaus-konsertista Kansallismuseossa 15.2.2010, HBL 16.2.2010.