Taiteellinen johto

Saara Aittakumpu

Taiteellinen johtaja

Kuoronjohtaja Saara Aittakumpu toimii Kaari-ensemblen lisäksi Polyteknikkojen Kuoron (PK), kamarikuoro Kampin Laulun ja mieskuoro Valkian taiteellisena johtajana. Aittakumpu on toiminut kuoromestarina merkittävien orkesterien produktioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mm. BBC Proms -festivaalilla. Hän tilaa kuoroineen ahkerasti uutta musiikkia, ja hän on johtanut kymmeniä kantaesityksiä. Hän on myös toiminut kuoronjohdon opettajana ja kouluttajana useissa oppilaitoksissa ja kursseilla.

Aittakumpu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian orkesterin- ja kuoronjohdon koulutusohjelmasta. Hänet on palkittu parhaana kuoronjohtajana Int. Baltic Sea Choral Competition – kilpailussa Latviassa ja 5th Int. Anton Bruckner -kuorokilpailussa Itävallan Linzissä. Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Aittakummun Vuoden kuoronjohtajaksi 2018.

Laura Salovaara

Konserttimestari

Sopraano, laulupedagogi Laura Salovaara on erikoistunut kuorojen laulunopetukseen ja yhteissoinnin rakentamiseen. Hän työskentelee eri tasoisten kuorojen kanssa aloittelevista laulajista maamme huippuihin. Yhteistyökuoroihin kuuluvat Kaari-ensemblen lisäksi mm. Tapiolan kuoro, Dominante, Polyteknikkojen kuoro ja Femail Singers. Itse hän on laulanut muun muassa Lumen Valossa, Radion kamarikuorossa ja Helsingin kamarikuorossa.

Saara ja Laura tuomiokirkon portailla
Saara Aittakumpu ja Laura Salovaara vuonna 2018. Kuvaaja: Ahti Viluksela.